Bakıcı Dadı İnsan Kaynakları | bebek bakıcısı | çocuk bakıcısı | bakıcı arıyorum

Anne Sütünün bebeğe sağladığı yararlar

Sağlıklı bir gelişim sağlar : İlk 6 ayında anne sütü, bebeğin D vitamini dışındaki tüm gereksinimlerini karşılar. Kolay sindirilen ve içeriği kana kolay geçen anne sütünün içerisinde bebeğin gelişimi için gerekli olan yağ asitleri yoğun bir şekilde bulunur. İçerdiği mineraller de bağırsaklardan kolay emilir. Özellikle A ve C vitamininden zengin anne sütü içerdiği laktoz sayesinde kalsiyum emilimi artar.

İlk süt enfeksiyonlardan korur : Kolostrum doğumdan sonraki ilk 72 saat içinde salgılanan süttür, Antikor içeriği oldukça yüksektir. Bu, bebeği enfeksiyonlardan korur ve bağışıklık sisteminin gelişimini hızlandırır. Özellikle üsye ve ishal sıklığını azaltır.

Obezite riskini azaltır : Anne sütü bebek için doğal sakinleştiricidir. Her zaman sterildir ve bebeğin ileri yaşlardaki obezite riskini azaltır.

Kolik daha az görünür : Anne sütü alan bebekler daha az kolik sorunu yaşar. Ayrıca diş, çene ve ağız gelişimine ait bozukluklara da daha az rastlanır.

Metabolik ve kronik hastalıkları engeller : Egzama, astım, Tip 1 diyabet ,Multipl Skleroz, çölyak, ülseratif kolit,lenfoma ve bazı kanser türleri bebekken anne sütü ile beslenenlerde daha az görülür.

Zekayı geliştirir : ABD’ de yapılan son araştırmalara göre emzirilen bebekler daha zeki ve yetenekli olur.Kaynak : Acıbadem Hayat

 

İnsan gücünün doğru kullanılması, yapılan işin kalitesini doğrudan etkilemektedir. Hedefimiz kaliteli işgücüne ihtiyaç duyan aileler ile işin gerektirdiği performansı gösterecek iş arayanı buluşturmak, iki tarafın da beklentilerine en iyi şekilde cevap verebilmektir... Arayın, Gözünüz Arkada kalmasın, Rahatınıza katkımız olsun...
İletişim
Bakıcı Dadı İnsan Kaynakları ve Danışmanlık Hizmetleri
Adres :Postane Mahallesi Şafak sokak Kaptan apt. NO:8 Daire 2 Tuzla/İSTANBUL
GSM : (0533) 200 2457
E-mail : info@bakici-dadi.com

Sayaç