Bakıcı Dadı İnsan Kaynakları | bebek bakıcısı | çocuk bakıcısı | bakıcı arıyorum

Yeni doğan bebek bakımı

Yeni doğan bebek nasıl giydirilmeli, oda sıcaklığı nasıl olmalıdır?
Yeni doğan bebeğin kıyafetlerinin teri emen, cildin havalanmasını sağlayan, tüylü olmayan, pamuklu kumaşlar olmasına dikkat edilmeli. Yumuşak, az dikişli ve mümkün olduğu kadar üzerinde metal veya sert parçalar barındırmamasına özen gösterilmeli. İlk aylarda iç giyim için tulumlar tercih edilebilir. İlk aylarda şapka eldiven ve çorap mutlaka giydirilmelidir.

Bebeklerin elleri ve ayakları genellikle soğuk olacağından, üşüyüp üşümediği göğüs veya sırtından kontrol edilmelidir. Bebekler yetişkinlere göre bir kat daha fazla giydirilmeli ve uyurken de üstünün örtülmesi uygun olur. Giysiler bebeğin hareketlerini kısıtlamamalı. Bebeğin sıkıca kundaklanması bebeğin nefes almasını ve kalça ekleminin gelişmesini engelleyebilir. Emzirirken tutmayı kolaylaştırmak için bebeğin kolları örtülecek şekilde gevşekçe sarılabilir. Bebeğe her temas öncesi ellerin temiz olduğundan emin olunmalıdır.

Bebek için en uygun ortam ısısı yeni doğan döneminde 24 derece ile 26 derece, sonraki dönemde 22-24 derece arasıdır. Bebekler 2-3 aylık olana kadar çevredeki ısı değişikliklerinden çabuk etkilenirler. Açık kapı ve pencerelerden hava akımı olmamasına dikkat edilmelidir. Ayrıca bebek sobaya ve kaloriferlere çok yakın yatırılmamalıdır. Odanın güneş alıyor olması, her gün en az 15 dakika havalandırılması gerekir. Bu işlemin hava kirliliğinin az olduğu saatte yapılması uygundur.

Yeni doğan bebek ne sıklıkla emzirilmeli ve gazı nasıl çıkartılmalıdır?
Yeni doğan bebek, 24 saatte 8-12 kez yani 2-3 saatte bir anne sütü almalıdır. Bu sıklık anne sütünün yeni gelmeye başladığı ilk günlerde, saat başı şeklinde ya da bebek her istediğinde olabilir. Her emzirme sonrası bebeği omzunun üzerine veya kucağa yatırıp sırtına hafif vuruşlar yaparak gazının çıkarılması gerekir, eğer emzirme sonrası bebek ağızdan gaz çıkartmazsa yan yatırma pozisyonu tercih edilmelidir. Bebek uzun süreli emiyorsa, emzirme ortası ve sonunda olmak üzere 2 defa bebeğin gazını çıkarmak daha uygun olur. Çoğu bebek gaz çıkarırken emdiğinin bir kısmını da süt kesiği şeklinde çıkarabilir, bu normaldir.

Yeni doğan bebekte göbek bakımı nasıl yapılır?
Yeni doğan bebeğin göbeği 5 ile 10 gün arasında kendiliğinden düşer. Göbeğin ıslak kalmaması için sonrasında yine steril gazlı bezle kurulanabilir. Bebek bezinin kıvrılarak göbek altında kalmasına dikkat edilmelidir. Böylece göbek kuru kalmış, idrar ve gaita ile temas etmemiş olur. Göbek düşene kadar banyo yaptırılmaması göbek bakımı açısından önemlidir. Silme tarzında banyo yaptırılabilir, banyo çok gerekliyse göbeği mümkün olduğu kadar ıslatmadan yapılmalıdır. Göbek düştükten sonra iki gün pansumana devam edilmelidir. Göbek çevresinde kızarıklık, akıntı, kötü koku veya kanama gözlenirse mutlaka doktorla görüşülmelidir. 

İnsan gücünün doğru kullanılması, yapılan işin kalitesini doğrudan etkilemektedir. Hedefimiz kaliteli işgücüne ihtiyaç duyan aileler ile işin gerektirdiği performansı gösterecek iş arayanı buluşturmak, iki tarafın da beklentilerine en iyi şekilde cevap verebilmektir... Arayın, Gözünüz Arkada kalmasın, Rahatınıza katkımız olsun...
İletişim
Bakıcı Dadı İnsan Kaynakları ve Danışmanlık Hizmetleri
Adres :Postane Mahallesi Şafak sokak Kaptan apt. NO:8 Daire 2 Tuzla/İSTANBUL
GSM : (0533) 200 2457
E-mail : info@bakici-dadi.com

Sayaç